Skydda dig mot sol och sandflugor

Det finns två saker som många som åker till Nya Zeeland glömmer bort att tänka på och det är sol och sandflugor. Solen i Nya Zeeland är otroligt stark. Det här kan komma som en överraskning. Du inser inte att det faktiskt krävs solkräm även då det är molnigt utomhus.

Du kommer att ha samma solinstrålning som du hade haft i Malaga i Spanien eller i San Luis Obispo i Kalifornien. Ta alltså med solkräm som ger god täckning och bär solhatt, solglasögon såväl som kläder som skyddar din hud.

Sandflugor på södra ön

Särskilt på södra ön kommer du att möta sandflugorna. De är insekter som ger sig på dig då du vill njuta av strandlivet under sommarmånaderna. Ett tips är att ta med spray mot insekter eller produkter som du kan smörja in dig med för att slippa dessa irriterande flugor.

När du befinner dig nära stranden på kvällen bör du också täcka armar och ben med kläder och bär strumpor i dina sandaler för att slippa bli biten av flugorna. Det här är verkligen ett viktigt tips. Om du inte tar det till hjärtat kan du komma att ångra dig djupt!