Shopping i Nya Zeeland – Några shopping tips

Det är inte bara i Wellington som du kan shoppa på Nya Zeeland. Det här landet har en massa spännande souvenirer som du kan finna i butiker såväl som på marknader. Ibland dyker det upp tillfälliga marknader som du kan fynda på. Fråga lokalt vad som är på gång för att inte missa detta.

På Nya Zeeland kan du shoppa:

  • Keramik – Det finns vackra Pukekos fåglar gjorda av keramik som du kan använda som dekoration eller ge bort som present från din resa.
  • Swanndri skjorta – Det här är en varm skjorta som ofta har ett rutmönster som är typiskt för Nya Zeeland.
  • Träleksaker – Missa inte att det finns fina träleksaker att shoppa i Nya Zeeland. Ett bi av trä kan vara en rolig present till en liten som inte kunde komma med.
  • Fårskinnsmattor – Ska det vara matta av fårskinn ska du skaffa den på Nya Zeeland!
  • Manuka honung – Nya Zeeland är känt för sin Manuka honung som ska vara så hälsosamt. Köp med dig hem!

Undvik att pruta

I många länder är det vanligt att man förväntar sig att folk prutar och prissättning är därefter. Det kanske du tror då du ser de högra priserna på Nya Zeeland men här ska du inte pruta. På Nya Zeeland gör man inte det. Det är priset som anges som gäller.

Undantaget är om du kommer att köpa en bil eller ett hus. Då kan du givetvis diskutera priset. Men i vanliga butiker och på marknader fungerar det inte på detta sätt.