Hundnamn tik – Få inspiration till tik namn från Nya Zeeland!

När du är på jakt efter hundnamn för tik så kanske du sitter och kikar på listor med fina förslag. Men varför inte ta en unik vändning i jakten och kika på vad som är populärt i Nya Zeeland? Ett spännande Nya Zeeland fakta är att man räknar med att cirka en fjärdedel av Nya Zeelands hushåll har en hund. Detta lands befolkning liknar svenskarna på så vis att de älskar sina husdjur. Därmed har de förstås också fina tips på fina tik namn.

Så låt oss inspireras av Nya Zealands hundägare för att hitta tiknamn som kan vara lite ovanliga och som kan passa perfekt för er nya familjemedlem!

Populära tik namn på Nya Zeeland

Vi börjar med en lista på de hundnamn för tik som är populärast på Nya Zeeland. Du kanske tänkte Kiwi men det namnet är inte med. Fast just Kiwi kan ju vara ett exempel på hundnamn för tik som är ovanliga och söta. En kiwifrukt är ju söt!

Topp 10 hund namn tik i Nya Zeeland:

 1. Bella
 2. Molly
 3. Poppy
 4. Ruby
 5. Luna
 6. Rosie
 7. Coco
 8. Lucy
 9. Lola
 10. Roxy

Söta hundnamn med Nya Zeeland tema

Om du vill ha söta hundnamn att välja från så är Kiwi en bra start. Det är ju ett rätt så kul namn som dessutom är enkelt för svenskar att uttala. Om vi fortsätter med sött och kör på vårt Nya Zeeland tema för att få fram coola hundnamn för tik så kan några exempel vara:

 • Pascall (som i Pascall Lollies)
 • Maycey (från Mayceys NZ lollies)
 • Rainbow (som i Rainbow lollies NZ)
 • Lolly (det är vad sötsaker kallas för på Nya Zeeland)
 • Graze (som i Graze Sweet Chilli Almonds)
Pascall choklad

Hundnamn tik ovanliga och totalt Nya Zeeland-inspirerade

Om du vill ha något som är ovanligt även på Nya Zeeland så finns det flera roliga val. På Nya Zeeland tycker folk med hundar om att vara lite annorlunda med sina val av hundnamn för tikar. De väljer gärna namn på historiska figurer och personer inom politiken.

Om du vill inspireras av detta kan du förstås välja svenska politiska namn som Mona, och Magdalena. Eller varför inte historiska svenska politiker som Bertha Wellin?

På Nya Zeeland är ovanliga tiknamn med mat-tema:

 • Cheddar
 • Blueberry
 • Baguette
 • Omelette
 • Satay
 • Pistachio
 • La Mington
 • Merlot

Det finns ju städer i Nya Zeeland med unik matkultur och maträtter som du inte ens kan uttala namnet på. Här kan det finnas en hel del inspiration att hämta förstås. Fast vill du ha ett namn på din tik som du inte kan uttala?

Man hämtar också inspiration från serier och filmer med namn som Elsa och Moira och så gillar nyzeeländare att skoja till det lite med sina hundars namn.

Några roliga och coola hundnamn för tik är:

 • Sinead O’Dogger
 • Toby Wan Kenobi
 • Miss Licky
 • Muck Muck

Bland historiska tiknamn som används flitigt på Nya Zeeland för tikar finner vi Victoria som ett av de främsta. Det är ju ett namn som svenskar kanske drar sig för om de har stor respekt för kungahuset. Eller så tycker du att det är vansinnigt kul att ge din tik ett namn som är kungligt och aktuellt dessutom!

Matakana hund
Kanske Matakana från konsthundarna med samma namn på Nya Zeeland?

Hur ska du tänka när du väljer namn på tik?

Det kan kännas som en stor sak att välja namn på tik. Nästan lite som att välja ett namn till ett barn. Det namn du väljer och börjar använda är det som kommer att gälla. För det är svårt att byta namnet senare.

tik namn Nya Zeeland
Hund i Auckland

Kom ihåg följande 7 tips när du väljer hundnamn tik ska få:

 1. Välj ett namn som du tycker om så att hunden upplever kärlek och glädje när du säger det.
 2. Tänk på hur det låter när du säger hundnamnet högt. Det bör låta bra för du kommer ju antagligen att ropa namnet då och då.
 3. Välj ett namn som du kan uttala rätt så att det inte blir konstigheter. Om du säger det på olika sätt för att det är svårt att uttala kan det eventuellt leda till förvirring.
 4. Testa ditt tik namn med hunden för att se hur det känns. Kolla om hundens öron sticker upp när du säger namnet du funderar på. Då är du på rätt väg!
 5. Korta namn som är snabba att säga är ofta bra val av tiknamn.
 6. Undvik tiknamn hund kan reagera på för andra saker som att sitta. Om namnet rimmar på sitt eller låter snarlikt kan det ju också skapa förvirring.
 7. Korta ner ett längre namn som du tycker om. Om du älskar namnet Isabella så kan du ju göra som man gör på Nya Zeeland och säga Bella kort och koncist!

 

Här är fina tips på namnträning av hund: